+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Bylinky na popraskaný jazyk

Bylinky na popraskaný jazyk
17. septembra 2019 27288 Pozretia

Popraskaný jazyk a trhlinky na jazyku zažil už každý z nás...

Objavujú sa, ak ste takúto štruktúru jazyka zdedili, alebo vznikli v kombinácii s inými orálnymi a imunitnými ochoreniami. A práve tieto ochorenia spôsobujú diskomfort v ústach, bolesť pri jedení, pití alebo prehĺtaní a tiež nepríjemný zápach z úst. Tieto nepríjemné príznaky sa dajú zmierniť a postupne bolestivý popraskaný jazyk vyliečiť bylinnou liečbou. Niektoré bylinky majú upokojujúce vlastnosti, čím zmierňujú bolesť v ústach, a tiež antimikrobiálne vlastnosti , čím chránia pred infekciou.

Echinacea

Echinacea purpurová je vytrvalá bylina dorastajúca do výšky 1-1,2 m. Kvitne od júna do októbra. Korene sa používajú pri prechladnutí, chrípke, na hojenie rán a pri mikrobiálnych infekciách. Pripravený odvar sa môže využívať aj ako ústna voda na ochranu pred baktériami na jazyku.Echinacea je aktívna aj proti streptokokom a stafylokokom a niektorým druhom húb.

Šalvia

Má všestranné využitie. Či už si pripravíte šalviový čaj, zápar zo šalvie alebo ju použijete ako korenie, šalvia Vášmu telu určite nepoškodí. Šalvia lekárska je liečivá rastlinka vysoká 65 – 75 centimetrov. Šalvia je náchylná na mráz, preto sa musí na zimu zakrývať listami alebo ihličím. Má modré až fialové kvety. Šalvia musí mať teplo a v suchých obdobiach dostatok vody. Túto liečivú rastlinu je možné pestovať vonku na záhrade ale aj vnútri v kvetináči. Je užitočná pri mnohých problémoch ústnej dutiny, zápale ďasien, zápale sliznice, infekciách a na puknutý jazyk.
Esenciálny olej má antibakteriálne, antivírusové a antimykotické vlastnosti. Šalvia je užitočná tým, že napína a rozťahuje sliznicu a zmierňuje podráždenie a prípadný zápal.

Zaradené v: Všetko o čaji