+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

História čaju

História čaju
16. septembra 2019 2554 Pozretia

Vedeli ste, že čaj je po vode najrozšírenejším a najpopulárnejším nápojom?

Kedy a kde čaj vznikol?

Začiatky "čajíkovania" siahajú ďaleko do minulosti. Pred vyše 5000 rokmi sa prvý krát použili čajové lístky na prípravu lahodného teplého nápoja. Avšak do Európy sa čaj dostal až o niekoľko desiatok rokov. Kolískou čaju je Čína a India. Práve Čína je najznámejším producentom čierneho čaju. Z Číny pochádza aj zelený a biely čaj, ktorý bol označovaný aj ako " čaj cisárov ".

Indické čaje poznajú úplne všetci, aj keď si to možno neuvedomujeme, že práve v tejto chvíli pijeme Indický čaj. Assam, Darjeeling a Nilgiri patria medzi najznámejšie indické čaje. Sú pomenované podľa oblastí v ktorých sa pestujú.

Možno si ani nevieme predstaviť, že niektoré krajiny a ich hospodárska situácia sú závislé práve od tejto zelenej rastlinky. Pre tieto krajiny nie je čaj LEN lahodným nápojom, ale hlavne faktorom, ktorý ovplyvňuje ich prežitie a finančnú situáciu. Príkladom je India kde z približne z 960 mil. obyvateľov je vyše 2 mil zamestnaných práve v čajovom priemysle. Produkcia a spotreba čaju sa každým rokom zvyšuje a preto nie je na škodu si uvedomiť, že tak ako sa rozpráva o nedostatku vody, môže nastať situácia, že čajové plantáže raz nebudú schopné pokryť stále sa zvyšujúci dopyt po čaji.

Preto si užívajme každý dúšok tohto teplého lahodného nápoja, akoby mal byť tým posledným...

Zaradené v: Všetko o čaji