+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Jeseň a IMUNITA

Jeseň a IMUNITA
16. septembra 2019 4053 Pozretia

V tomto jesennom období a prichádzajúcej zime začína byť téma IMUNITA čoraz viac rozoberaná. Vonku prší a teploty klesajú, ideálne počasie na prechladnutie a chrípku. Ale čo v prípade, ak chceme sychravé počasie prežiť v zdraví?

Z každej strany sme zásobovaní vitamínmi, liekmi a tabletkami na imunitu. Ale nezabúdajme, že prírodné prostriedky nestrácajú na svojej obľúbenosti a význame. Príroda nám ponúka veľa možností na podporu imunity. Pripomenieme si hlavne bylinky, ľahko dostupné a veľmi blahodárne pôsobiace na náš organizmus, na ktoré by sme na jeseň a v zime určite nemali zabúdať.

Je všeobecne známe, že keď je človek v psychickej nepohode, odzrkadlí sa to aj na našej imunite. Okrem podpory zdravia a boji proti chrípke a nachladnutiu, by sme mali začať hlavne s podporou nášho psychického zdravia. To znamená, že okrem liečivých bylín a potravín, ktoré nám dodajú vitamíny, musíme poznať tie rastliny a byliny, ktoré nám zabezpečia psychickú pohodu, aj napriek tomu že sme slniečko nevideli už pár dní, ak nie týždňov.

Bylinky vhodné na podporu imunity

Ak by ste nevedeli, kde spomenuté bylinky kúpiť, nájdite si čas a navštívte stránku www.juvamed.sk Nájdete tam bylinky a čaje na aké si len spomeniete.

Echinacea purpurová - pôsobí na imunitný systém, ničí vírusy, baktérie a plesne, podporuje tvorbu bielych krviniek.
Rakytník rešetliakový – Rastlina budúcnosti, ktorý pretože obsahuje vysoký podiel vitamínu C.
Šalvia lekárska – biostimulátor, podporuje imunitný systém.
Baza čierna – používa sa pri zápaloch dýchacích ciest, horúčkovitých ochoreniach a ochoreniach z prechladnutia, pri nádche a zápaloch priedušiek a zápaloch dutiny ústnej.
Lipa malolistá – má výrazný potopudný účinok, používa sa pri horúčkovitých ochoreniach. Má sedatívny účinok a preto je vhodná v prípade nepokoja a nespavosti.
Nechtík lekársky – má protizápalové účinky, je antivirotický a antibakteriálny.
Materina dúška – protizápalová, pri zápale priedušiek, posilňuje imunitu.
Medovka lekárska– silne protivírusová, antibakteriálna, má upokojujúce účinky.
Divozel veľkokvetý – používa sa pri zápalových ochoreniach dýchacích ciest, pri chrípke, a chorobách z prechladnutia.
Yzop lekársky – Používa sa pri akútnych aj chronických ochoreniach dýchacích ciest, kde uľahčuje vykašliavanie.

Je vedecky dokázané, že správne fungovanie našej imunity je úzko prepojené s intelektuálnym zamestnaním mysle. Aby sme to uviedli na správnu mieru, keď je človek zamestnaný zaujímavou prácou a jeho myseľ pracuje na plné obrátky, v tele sa začnú tvoriť látky, ktoré výrazne podporujú imunitu.

Takže milí čitatelia, milovníci čaju a byliniek, zababušte sa do deky, čítajte, pracujte, polemizujte a diskutujte o zaujímavých témach, učte sa jazyky, začnite s ručnými prácami, maľujte...Teplé deky sa stanú, okrem čajov a kníh, vaším obľúbeným spoločníkom počas jesenných a zimných večerov. Stovky hrejivých kúskov nájdete na Biano.sk.

A hlavne trávte svoj čas s najbližšími so šálkou čaju, veď predsa dlhé zimné večery sú na to ako stvorené.

Zaradené v: Všetko o čaji