Na klíčenie aj na varenie.
Tieto fazuľky so špecifickou arómou patria k najvhodnejším plodinám na nakličovanie. Ich naklíčením sa významne zvyšuje obsah cenných látok. Klíčky mungo sa najčastejšie konzumujú surové napr. ako súčasť zeleninových šalátov. Tepelne upravené mungo je vhodné do polievok a do zmesí so zeleninou a mäsom.
Návod na prípravu: Mungo preberieme, prepláchneme a namočíme na 4-8 hodín do vody. Varíme ho v novej vode cca. 45 minút do požadovanej mäkkosti, ktorá závisí od veku semien. V priebehu varenia zbierame penu z povrchu, osolíme až po uvarení.
Zloženie: Fazuľa farebná mungo - vigna zlatá. Môžeobsahovať stopy gluténu a zeleru.
Výživové údaje ve/ v 100g výrobku:
Energetická hodnota | 1453kJ/347kcal |
Tuky | 1,2g |
-z toho nasycené/ nasýtené mastné kyseliny | 0,4g |
Sacharidy | 62,6g |
-z toho cukry | 6,6g |
Vláknina | 16,3g |
Bílkoviny / Bielkoviny | 23,9g |
Sůl / Soľ | 0,038g |
GMO free
Skladujte pri teplote do 25 °C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Krajina pôvodu: Čína