Mechanické lúpanie pohánky umožní zachovanie množstva cenných látok, ktoré sa pri tepelnom lúpaní naparovaním znehodnocujú alebo dochádza k ich úbytku. Drvené zrná pohánky sú vhodné do sladkého cesta, nátierok, na posyp, na pomletie na múku a na ľahkú prípravu kaší či plniek.
Príprava: Lámanku prepláchnite a dajte variť v pomere 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody. Stačí variť len2- 3 minúty, nemiešať. Po uvarení by sa voda nemala vylievať – z pohánky sa varom do vody uvoľňuje cenný rutín. Lámanku možno konzumovať aj bez varenia. Stačí ju nechať cez noc namočenú a potom podávať so sušeným či čerstvým ovocím, orechmi a pod.
Zloženie: Pohánka - lámanka.
Výživové údaje v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1450 kJ/342 kcal
Tuky: 2,9 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,39 g
Sacharidy: 62,7 g
- z toho cukry 0 g
Bielkoviny: 13,1 g
Soľ: 0 g
GMO free
Skladujte pri teplote do 20 °C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Hmotnosť: 500 g
Výrobca: MEDIATE s.r.o., ČR