Bezvaječné cestoviny sušené
Špalda je prastará obilnina, je ľahko stráviteľná a vyznačuje sa jemnou orieškovou príchuťou. Špaldové cestoviny sú skvelou alternatívou pšeničných cestovín.
Zloženie: Celozrnná špaldová múka. Môže obsahovať stopy zeleru.
Návod na prípravu: Cestoviny varíme v osolenej vode s kvapkou oleja (v pomere 100g cestovín/1 l vody) za občasného miešania 4minúty. Potom necháme 5 minút odstáť pod pokrievkou, scedíme, prípadne prelejeme studenou vodou.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1450 kJ/348 kcal
Tuky: 1,8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 64,5 g
- z toho cukry: 1,3 g
Vláknina: 8,2 g
Bielkoviny: 13,4 g
Soľ: 0,0 g
Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.