Na klíčenie aj varenie.
Fazuľky adzuki majú jemne orieškovú chuť a patria k najlepšie stráviteľným strukovinám. Nenafukujú tak ako iné fazuľe. V ázijskej kuchyni sa pridávajú taktiež do múky, koláčov a pokrmov z ryže.
Návod na prípravu: Fazuľu preberieme a namočíme do vody na noc na 10-12 hodín. Potom vodu zlejeme, fazuľu prepláchneme a varíme v novej vode cca. 30-60 minút. Pri varení zbierame z povrchu penu, zbavíme sa tak drobných nečistôt. Osolíme ju až po dovarení. Po uvarení sa fazuľa môže zdať trochu rozvarená, táto mierne kašovitá konzistencia je však správna.
Zloženie: Fazuľa farebná adzuki- vigna hranatá. Môže obsahovať stopy gluténu a zeleru.
Výživové údaje ve/v 100 g výrobku:
Energetická hodnota | 1378kJ/329kcal |
Tuky | 1,0g |
-z toho nasycené/nasýtené mastné kyseliny | 0,0g |
Sacharidy | 63,0g |
-z toho cukry | 0,0g |
Vláknina | 13,0g |
Bílkoviny/ Bielkoviny | 20,0g |
Sůl/ Soľ | 0,013g |
GMO free
Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Krajina pôvodu: Čína