Sypká zmes na prípravu hotových pokrmov
Pilaf je pokrm, ktorého základom je ryža alebo bulgur. Toto jedlo je typické od Indie až po Egypt a Balkán. Pripravuje sa v rôznych variantách, väčšinou s jahňacím mäsom, ale i bez neho.
Návod na prípravu: Zmes vysypeme do hrnca, zalejeme vodou v pomere 2 diely vody na 1 diel zmesi, pridáme slnečnicový olej a soľ. Privedieme k varu a varíme 10 minút, odstavíme a necháme dôjsť. Potom pomiešame a prípadne ešte dochutíme soľou.
Zloženie: Pšeničný bulgur 90%, šošovica červená lúpaná polená, zmes sušenej zeleniny (cibuľa, mrkva, paštrnák, kapusta, pór, petržlenová vňať v rôznom pomere).
Skladovanie: Skladujte v suchu a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1449 kJ/347 kcal
Tuky: 2,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 60,3 g
- z toho cukry: 0,0 g
Bielkoviny: 15,9 g
Soľ: 0,0 g
Vyrobené v ČR