Mlynský obilný výrobok
Tmavý bulgur je predvarená a nalámaná celozrnná tvrdá pšenica. Zrno sa vyčistí, uvarí, usuší a podrví na menšie kúsky. V českej kuchyni sa bulgur používa do plnky, karbonátok, polievok a ako príloha k mäsu.
Zloženie: Pšenica- stredne mletá. Môže obsahovať stopy zeleru.
Návod na prípravu: Bulgur dôkladne prepláchnite, zalejte vriacou vodou (pomer 2: 1, voda: bulgur), pridajte soľ a kvapku oleja. Povarte 7 min. a ďalších 20 min. nechajte dôjsť.
Výživové údaje ve/v 100 g výrobku:
Energetická hodnota | 1512kJ/360kcal |
Tuky | 1,0g |
-z toho nasycené/nasýtené mastné kyseliny | - |
Sacharidy | 78,1g |
-z toho cukry | - |
Bílkoviny/Bielkoviny | 12,5g |
Sůl/Soľ | - |
Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.