Bezvaječné strukovinové cestoviny sušené bez gluténu
Originálny tvar strukovinových cestovín nabáda k ochutnaniu. Vyskúšajte šošovicu v netradičnej podobe. Cestoviny zo strukovinovej múky vynikajú vysokým obsahom bielkovín. Vhodné najmä ako príloha či do šalátov.
Príprava: Cestoviny varíme v osolenej vody s kvapkou oleja (100 g cestovín/1 l vody) za občasného miešania 4 min. a 3 min. necháme dôjsť. Po dosiahnutí požadovanej mäkkosti scedíme, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom.
Zloženie: Múka z červenej šošovice. Môže obsahovať stopy sóje.
Upozornenie: Doporučená dávka strukovinových cestovín je 60 g (hmotnosť suchých cestovín pred varením), pre deti 30 g. Môžete ich kombinovať aj s klasickými obilninovými cestovinami.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1477 kJ/353 kcal
Tuky: 1,8 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 48,9 g
- z toho cukry: 1,4 g
Vláknina: 15,8 g
Bielkoviny: 22,3 g
Soľ: 0,08 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25˚C, v tieni a relatívnej vlhkosti do 70%.
Vyrobené v ČR