lúpaná polená
Po olúpaní hnedočervenej šupky má táto šošovica červenú farbu, počas varenia sa jej farba zmení na tmavo žltú. Červená šošovica je veľmi obľúbenou strukovinou, pred varením ju netreba namáčať. Je veľmi rýchlo uvarená a keďže nemá šupku, je veľmi ľahko stráviteľná.
Zloženie: Šošovica drobnozrnná. Môže obsahovať stopy lepku a zeleru.
Návod na prípravu: Šošovicu prepláchneme, vložíme ju do hrnca so studenou vodou, privedieme do varu a varíme do zmäknutia pod pokrievkou cca 10-15 minút. Osolíme až po uvarení.
Výživové údaje ve/v 100 g výrobku:
Energetická hodnota | 1510kJ/360kcal |
Tuky | 2,9g |
-z toho nasycené/nasýtené | 0,0g |
Sacharidy | 58,5g |
-z toho cukry | 0,0g |
Vláknina | 11,0g |
Bílkoviny/Bielkoviny | 27,3g |
Sůl/Soľ | 0,0g |
GMO free
Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do70 %.