Šošovica zelená, tmavá drobnozrnná
Pri varení si udržiava tvar, preto je vhodná ako príloha alebo do šalátov. Pred varením sa nemusí namáčať. Je vhodná aj na klíčenie. Je bohatá na bielkoviny a má nízky glykemický index.
Návod na prípravu: Šošovicu preberieme, prepláchneme, vložíme ju do hrnca so studenou vodou, privedieme k varu a varíme pod pokrievkou cca 15-20 minút do mäkka podľa chuti. Osolíme až po uvarení. Môžeme ju ochutiť kurkumou, saturejkou alebo majoránom. Pre zvýraznenie chuti môžeme šošovicu pokvapkať citrónom.
Zloženie: Šošovica drobnozrnná. Môže obsahovať stopy gluténu.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Krajina pôvodu: Kanada
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1273 kJ/303 kcal
Tuky: 1,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 34,3 g
- z toho cukry: 1,7 g
Bielkoviny: 25,3 g
Soľ: 0,0 g
GMO free
Hmotnosť: 500 g