Cícer - rímsky hrach, na varenie aj klíčenie
Cícer, nazývaný tiež hrach rímsky, je strukovina s jemnou orieškovou chuťou. Hodí sa na prípravu pomazánok (rozmixovaný), do šalátov, zeleninových zmesí, polievok alebo ako príloha. Najznámejšou pomazánkou z cíceru je hummus - pyré s cesnakom, sézamovým krémom a citrónovou šťavou.
Zloženie: Cícer. Môže obsahovať stopy gluténu a zeleru.
Návod na prípravu: Prepratý a prepláchnutý cícer namočte na niekoľko hodín (až 12 hodín) do väčšieho množstva vody. Po napučaní je dobré vodu z cícera zliať a na varenie použíť novú vodu - uľahčí to jeho stráviteľnosť. Následne ho uvarte do mäkka v neprikrytej nádobe a až na záver posoľte podľa chuti.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 oC v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Krajina pôvodu: Argentína
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1529 kJ/364 kcal
Tuky: 6,0 g
- z toho nasýtené: 1,0 g
Sacharidy: 61,0 g
- z toho cukry: 11,0 g
Vláknina: 17,0 g
Bielkoviny: 19,0 g
Soľ: 0,01 g
GMO free