Celozrnná alternatíva pšeničných cestovín s prídavkom obľúbenej zeleniny. Rýchla príprava a originálna chuť! Pšenica špalda je prastará obilnina. Je ľahko stráviteľná a vyznačuje sa orieškovou príchuťou. Špaldové cestoviny sú skvelou alternatívou klasických pšeničných cestovín, majú vyšší obsah bielkovín.
Návod na prípravu: Cestoviny varíme v osolenej vode (100g/1liter) s kvapkou oleja za občasného miešania 7 min. a 1 min. necháme odstáť pod pokrievkou. Potom scedíme, prepláchneme studenou vodou a premiešame s trochou kvalitného oleja. Cestoviny potom zostanú kypré.
Zloženie: Ryžová múka 60%, múka z červenej šošovky 20%, tapiokový škrob.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1537 kJ/363 kcal
Tuky: 1,6 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 76,1 g
- z toho cukry: 0,9 g
Vláknina: 10,3 g
Bielkoviny: 5,8 g
Soľ: 0,007 g
Hmotnosť: 250 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25˚C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Vyrobené v ČR