Nelepí, nerozvára sa, zostáva sypká. Najvhodnejšie je do polievok alebo ako príloha k omáčkam. Zrná ryže sa pred samotným lúpaním namáčajú a špeciálne predparia. Vďaka tomu sa parboiled ryža rýchlejšie uvarí, nerozvarí sa a nelepí. Za surova má ľahko žltkastú farbu, po uvarení je potom zase biela.
Návod na prípravu: Ryžu prepláchnite vo vlažnej vode a vsypte do dostatočného množstva osolenej vriacej vody. Varte na strednom ohni asi 18-20 minút, kým ryža nezmäkne. Zlejte zvyšok vody a servírujte.
Zloženie: Ryža dlhozrnná. Môže obsahovať stopy lepku.
Výživové údaje v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1488 kJ/350 kcal
Tuky: 0,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 79,0 g
- toho cukry: 0,5 g
Bielkoviny: 8 g
Soľ: 0,2 g
GMO free
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25˚C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Krajina pôvodu: Guyana
Hmotnosť: 500 g