Kuskus semolinový, bezvaječná cestovina sušená.
Kuskus je cestovina vyrábaná naparovaním múky z tvrdozrnnej pšenice, spracovaná do drobných guľôčok. Obsahuje len veľmi malé množstvo tuku, je bohatý na bielkoviny. Tradične sa kuskus pripravuje s mäsovo-zeleninovou zmesou, je možné ho smažiť, dusiť, zapekať.
Návod na prípravu: Kuskus nie je nutné variť. Najskôr pridáme kvalitný olej a premiešame vidličkou, aby sa zrnká obalili. Potom zalejeme vriacou vodou alebo vývarom (pomer 1,5:1, voda:kuskus) a necháme 10 minút odstáť. Na záver prekypríme vidličkou, aby sa nezlepil.
Zloženie: Semolinová múka z tvrdej pšenice, voda.
Obsahuje: Pšenicu. Môže obsahovať stopy zeleru.
Krajina pôvodu: Taliansko
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1501 kJ/354 kcal
Tuky: 1,9 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 70,0 g
- z toho cukry: 2,5 g
Vláknina: 4,3 g
Bielkoviny: 12,0 g
Soľ: 0,0 g
GMO free
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 oC, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Hmotnosť: 500 g