Suché škrupinové plody
Lieskové orechy nielen výborne chutia, obsahujú tiež množstvo prospešných látok. Ak vydáte veľa energie, siahnite po orieškoch, ktoré deficit doplnia. Využitie lieskových orechov v kuchyni je veľmi rozmanité - tradične sa pridávajú do najrôznejších múčnikov, dezertov, ovocných a orechových zmesí, šalátov a müsli.
Príprava: Lieskové orechy sa dajú upražiť, alebo konzumovať surové. Odporúčame ich pred jedlom na 6-10 hodín namočiť do vody, vďaka tomu sú potom lepšie stráviteľné a chutnejšie. Chutia takmer ako čerstvé.
Zloženie: Jadrá lieskových orechov celé, natural. Môže obsahovať stopy iných orechov, mlieka a sezamu.
Výživové údaje v 100g výrobku:
Energetická hodnota | 2525kJ/611kcal |
Tuky | 55,6g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 4,9g |
Sacharidy | 11,8g |
-z toho cukry | 2,3g |
Vláknina | 8,6g |
Bielkoviny | 15,7g |
Soľ | 0,003g |
GMO free
Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Krajina pôvodu: Azerbajdžan