Mechanické lúpanie pohánky umožní zachovanie množstva cenných látok, ktoré sa pri tepelnom lúpaní naparovaním znehodnocujú alebo dochádza k ich úbytku. Hodí sa ako príloha, do kaší, polievok, rizota, nátierok aj do sladkých nákypov, lievancov a placiek.
Príprava: Prepláchnutú pohánku dajte variť v pomere 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody. Varte asi 3 minúty a nechajte pod pokrievkou asi 15 minút dôjsť. Následne sceďte a nechajte odkvapkať.
Zloženie: Pohánka - krúpy
Výživové údaje v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1450 kJ/342 kcal
Tuky: 2,9 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,39 g
Sacharidy: 62,7 g
- z toho cukry 0 g
Bielkoviny: 13,1 g
Soľ: 0 g
GMO free
Skladujte pri teplote do 20 °C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Hmotnosť: 500 g
Výrobca: MEDIATE s.r.o., ČR