Pšeno - lúpané a vyleštené zrná prosa siateho. Sú vhodné na prípravu kaše a na zapekanie, na slano i sladko. Dobre stráviteľné, výživné, chutné. Skvelé na nákypy a kaše s ovocím. Vyskúšajte s medom a orieškami.
Zloženie: Proso siate - pšeno. Môže obsahovať stopy zeleru.
Návod na prípravu: Pšeno sparte a vysypte do vriacej vody. Potom varte cca 10 minút, kým nezmäkne. Alebo: Pšeno prepláchnite v horúcej vode a nechajte na sitku uschnúť. Následne ho nasucho opražte, zalejte vriacou vodou, ochuťte, prikryte pokrievkou a na miernom ohni duste cca 20 minút. Potom ho nechajte odstáť a opatrne premiešajte vidličkou.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1474 kJ/348 kcal
Tuky: 1,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 71,0 g
- z toho cukry: 0,7 g
Bielkoviny: 13,0 g
Soľ: 0,02 g
GMO free
Krajina pôvodu: Poľsko
Hmotnosť: 500 g