Ryžová múka celozrnná, bez lepku
Hodnotná prirodzene bezlepková alternatíva pšeničnej múky vyrobená z pololúpanej ryže špeciálnym spôsobom. Pri pečení sa zvyčajne mieša s inými druhmi múky. Zvyšuje objem a spájavosť bezlepkových zmesí. Ryža je ľahko stráviteľná potravina, vyvoláva pocit nasýtenia, je vhodná pre bezlepkovú, vegetariásnku i vegánsku stravu.
Zloženie: Ryža pololúpaná, dlhozrnná
Použitie: Na prípravu bezlepkových jedál alebo ako náhrada časti pšeničnej múky pri príprave bežných jedál.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1515 kJ/362 kcal
Tuky: 2,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,8 g
Sacharidy: 77,7 g
- z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 5,8 g
Bielkoviny: 7,3 g
Sodík: ˂0,1 g
Bezlepkový výrobok
Skladovanie: Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Krajina pôvodu: Thajsko
Hmotnosť: 400 g