Obilnina
Príprava: Slzovku prepláchneme a namáčame aspoň 1 hodinu (najlepšie však cez noc) vo vode. Potom varíme spoločne s ryžou, či inou prílohou (kuskusom, bulgurom), slzovky pridáme max. 1/3. Hŕstku slzovky možeme pridať do každej polievky k obohateniu a zahusteniu. Výborná je s hubami pripravená ako 'kuba'.
Odporúčané dávkovanie: 40 g denne, tj. 2 vrchovaté polievkové lyžice.
Zloženie: Slzovka obyčajná (Coix Lacryma-jobi) plod. Môže obsahovať stopy lepku a zeleru.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota - 1625kJ/388kcal
Tuky - 7,4g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 1,0g
Sacharidy - 67,1g
-z toho cukry 3,8g
Vláknina - 3,6g
Bielkoviny - 13,3g
Soľ - 0,0g
Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Hmotnosť: 200g