Šošovica žltá/Lúpaná polená
Ľahko stráviteľná, nemusí sa namáčať. Vhodná na kaše aj do polievok. Typická pre indickú kuchyňu. Žltá šošovica sa nemusí pred varením namáčať, ale pozor, veľmi rýchlo sa rozvarí. Má jemnú chuť a múčnu štruktúru. Používa sa najmä pri varení jedál indickej kuchyne, na husté šošovicovo-zeleninové karí.
Návod na prípravu: Žltá šošovica je ideálnou surovinou na rýchle varenie, nemusí sa totiž namáčať ako klasická šošovica. Šošovicu preberieme, prepláchneme a vložíme do hrnca so studenou vodou. Stačí ju povariť len 12 minút. Pravidelne skúšajte mäkkosť, aby sa nerozvarila.
Zloženie: Šošovica veľkozrnná. Môže obsahovať stopy lepku a zeleru.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 oC, v tieni a relatívnej vlhkosti do 70%.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 1423 kJ/340 kcal
Tuky: 1,5 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 58,5 g
- z toho cukry: 0,0 g
Bielkoviny: 22,0 g
Soľ: 0,0 g
Krajina pôvodu: Turecko
GMO free
Hmotnosť: 500 g