Pšenica špalda je prastará obilnina, ktorá nebola šľachtená, preto si zachovala mnoho dôležitých a cenných látok. Špaldovú kašu môžeme použiť na zahustenie omáčiek a polievok, hodí sa ako spojivo pri výrobe karbonátkov a fašírky.
Príprava: Pridajte len teplé mlieko alebo vodu a miešajte do požadovanej hustoty. Nevarte! Nechajte 2-3 min. odstáť a podávajte.
Zloženie: Pšenica špalda celozrnná. Môže obsahovať stopy orechov, arašidov a sezamu.
Skladovanie: Skladujte v suchu pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30°C, uzavreté. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje v 100g výrobku:
Energetická hodnota: 1520 kJ/363 kcal
Tuky: 2,2 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g
Sacharidy: 66,0 g
- z toho cukry: 0,7 g
Vláknina: 9,2 g
Bielkoviny: 12,0 g
Soľ:˂0,01 g
GMO free
Vyrobené v ČR