Strukovinové bezvaječné cestoviny sušené
České cestoviny z múky mletej na kamennom mlyne. Vynikajú vysokým obsahom bielkovín. Sú vhodné ako príloha a aj do šalátov.
Zloženie: Múka z červenej šošovice. Môže obsahovať stopy gluténu a zeleru.
Návod na prípravu: Cestoviny varíme v osolenej vode s kvapkou oleja (v pomere 100g cestovín/1l vody) za občasného miešania 6-7 minút. Potom ihneď scedíme, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme kvalitným olejom.
Upozornenie: Doporučená denná dávka strukovinových cestovín je 60g (hmotnosť suchých cestovín pred varením), pre deti 30g. Doplňte ich zeleninou, môžete ich kombinovať aj s klasickými obilninovými cestovinami.
Výživové údaje v100g výrobku:
Energetická hodnota | 1510kJ/360kcal |
Tuky | 2,9g |
-z toho nasycené/nasýtené mastné kyseliny | 0,0g |
Sacharidy | 58,5g |
-z toho cukry | 0,0g |
Vláknina | 11,0g |
Bielkoviny | 27,3g |
Soľ | - |
Skladujte v suchu pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu 70%. Nevystavujte priamemu slnku.
Krajina pôvodu: vyrobené v ČR