+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

3 tipy ako sa zbaviť úzkosti a stresu

3 tipy ako sa zbaviť úzkosti a stresu
2. júla 2020 11517 Pozretia

V zhone bežných dní má väčšina ľudí problém sa zastaviť. Aj keď sme boli v posledných mesiacoch mnohí doma, necítime sa oddýchnuto. Ľudia sa uháňajú a zabúdajú na trochu kľudu.

Práca z domu sa mohla zdať na prvý pohľad ako príjemná zmena oproti pracovnej rutine, lenže práca z domu niekedy viac berie než dáva. Pracovať z domu prináša do nášho domova aj chaos, stres a možno aj úzkosť. Domov by mal byť pritom miestom, kde týmto veciam dávame zbohom.

3 tipy ako sa zbaviť stresu a úzkosti?

1.Spánok

Keď ste unavený, Váš organizmus horšie zvláda stresové situácie, čo môže zapríčiniť až vznik depresie. Málo spánku a nervozita, môže pôsobiť aj na Vaše rozhodnutia. Na podporu spánku sú dobré byliny ako ľubovník, materina dúška či čaj z medovky lekárskej.

2.Vitamíny

Skúste to bez liekov! Rôznymi jedlami môžete doplniť omega 3 mastné kyseliny alebo vitamín C. Vyšší obsah vitamínu C má napríklad grep, pomaranč ale aj čučoriedky. Horčík tiež pomáha pri znižovaní stresu. Nachádza sa napríklad v banáne.

3.Pohyb

Ako sa hovorí, pohyb a smiech je liek na všetko. Pravidelné cvičenie napomáha nielen Vašej kondičke, ale aj psychike. Stačí aj dlhšia prechádzka. Počas dní ako tieto, by tiež nebolo zlé vyskúšať niečo iné napr. bicyklovanie, behanie, joging, jógu alebo dychové cvičenia.

Zaradené v: Zdravie