novembra 2020
Sušené ovocie je obľúbenou pochúťkou detí aj dospelých. V zimnom období je aj skvelou náhradou čerstvého ovocia, pretože si aj napriek procesu sušenia zachováva obsah vlákniny, mnohých vitamínov a minerálov. Metódou lyofilizácie teda sušením mrazom sa pritom zachovávajú prirodzene obsiahnuté vitamíny a minerálne látky v najvyššej miere.
Ako inšpiráciu pre využitie mrazom sušených brusníc sme pre Vás pripravili tento úžasne svieži a zdravý recept.
1 šálka jemných pohánkových vločiek
2 vajíčka
2 PL brezového cukru
140 gr gréckeho jogurtu
1 ČL kokosového cukru
mrazom sušené brusnice
V miske vidličkou zmiešame vajíčka, vločky a brezový cukor. Zmesou naplníme silikónové formy na muffiny, okraje vyvýšime a v strede necháme miesto na krém. Pečieme 18-20 min. na 180 stupňoch. Po upečení ich necháme poriadne vychladnúť, vyberieme z foriem a naplníme jogurtom vymiešaným s kokosovým cukrom. Do krému pridáme sušené brusnice, zdobíme tiež brusnicami a lístkom mäty.
Dážď, hmla a jesenné sychravé počasie sú skúškou nášho imunitného systému a zdravia. Otužovať imunitu môžeme ako otužovaním tela zvonku tak aj z vnútra.
Detoxikácia organizmu
Potreba detoxikácie a očisty tela sa cení už od staroveku. Čistenie tela pomáha nielen zbaviť telo toxínov a zvyškov, ale pomáha prekonávať aj nezdravé stravovacie návyky a životný štýl.
Detoxikácia vášho tela a mysle by sa mohla stať celoživotným životným štýlom. V tomto príspevku Vám predstavíme dve rastliny, ktoré majú výnimočné detoxikačné vlastnosti. Toxíny majú veľa nebezpečenstiev. Priamo otrávia telo a poškodia mozog, pečeň, centrálny nervový systém a ďalšie životne dôležité orgány. Oslabujú imunitný systém , vďaka čomu je zraniteľný voči chorobám. A čo je najhoršie, vyživujú rakovinu, vírusy, zlé baktérie , parazity, kvasinky a iných votrelcov, čo zase prispieva k nástupu choroby.
Pestrec mariánsky
Rastlina, ktorá sa v niektorých kultúrach používa na liečbu určitých zdravotných problémov, vrátane porúch žalúdka, pečene a žlčníka. Organizmus disponuje orgánmi (pečeň, obličky, črevá) špecializovanými na odbúravanie toxických látok. Telo sa prirodzene neustále zbavuje toxínov. Plody Pestreca obsahujú mimoriadne prospešný a účinný antioxidant silymarín, ktorý má význam pri ochrane pečene pred jedmi a toxínmi, ktoré môžu vyvolať jej zápal alebo aj cirhózu.