+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Bylinkami proti stresu a nervozite

Bylinkami proti stresu a nervozite
17. septembra 2019 56900 Pozretia

Prežívate stresové obdobie, ste nervózny a unavenejší než obvykle?

Sú obdobia počas roka, kedy zažívame náročnejšie obdobie v práci, rodine alebo v osobnom živote. Zbavte sa stresu a nervozity domácimi receptami, ktoré príjemne upokoja Vaše telo a navodia dobrú atmosféru. Bylinky a liečivé čaje z nich, by mal vyskúšať každý, kto sa nevie vyrovnať s ťažším obdobím a pociťuje stres a nervozitu.

Prinášame Vám pár zaručených byliniek, ktoré Vám pomôžu zvládať a utlmiť pocity stresu a nervozity.

Ľubovník bodkovaný

Ľubovník je vytrvalá rastlina, ktorá dorastá do výšky 30-90 cm a kvitne od júna do septembra. Už v 80 rokoch 20 storočia sa vedcom podarilo zistiť, že ľubovník je účinný prírodný prostriedok proti depresiám. Za tento účinok vďačíme látke hypericín, ktorý sa nachádza vo viacerých preparátoch, ktoré sa používajú na liečbu depresií. Čaj z ľubovníka je veľmi dobrý na nervy, upokojuje a priaznivo vplýva na psychiku človeka, pomáha zbaviť sa stavov strachu, úzkosti a nespavosti. Na to, aby ste videli prvé účinky, je potrebné čaj z ľubovníka piť minimálne 3 týždne.

Medovka lekárska

Medovka je trvácna rastlina, vysoká 30-90 cm. Kvitne v júni až auguste. Čaj z medovky je nielen chutný, s príjemnou citrónovou arómou, ale tiež pomáha pri nespavosti, ukľudňuje, pomáha pri podráždenosti a to najmä u detí! Medovka lekárska pôsobí sedatívne a uvoľňuje nervovú sústavu, preto sa používa tiež pri liečbe depresií, nespavosti a pocitoch úzkosti. Čaj z medovky si môžete dopriať kedykoľvek, keď cítite, že potrebujete vypnúť, uvoľniť sa a načerpať nové sily. Pite dve šálky denne, jednu pred spaním.

Valeriána lekárska

Valeriána je trváca rastlina, ktorá dorastá až do výšky jedného metra. Koreň valeriány sa používa vo forme čaju na nespavosť, nervozitu a stavy úzkosti. Vedci zistili jej blahodárne účinky pri poruchách nervovej sústavy, pri vyčerpanosti, podráždenosti, hystérii a bolestiach hlavy.

Materina dúška, Vres, Chmeľ, Lipový kvet a Šalvia

Čaj z materinej dúšky je skvelý prostriedok, ktorý upokojuje nervy, zabraňuje plynatosti, zastavuje hnačky a navyše je vhodným prostriedkom pri liečbe žalúdočných vredov, ktoré majú svoj pôvod často v nervozite a strese. Kombinovať ju môžete s vresom, chmeľom, lipovým kvetom, srdcovníkom a šalviou.

Zaradené v: Všetko o čaji