+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Čajová kultúra

Čajová kultúra
16. septembra 2019 3192 Pozretia

Neexistuje krajina,v ktorej by nepoznali rastlinku, z ktorej sa pripravuje nápoj s názvom ČAJ.
Tento multikultúrny nápoj má svoje postavenie všade vo svete.

Rovnaká bylinka = rovnaký nápoj. Ale predsa v každej krajine odlišný spôsob servírovania, pitia a dochucovania. Každá krajina má svoje špecifiká, zvyklosti a čajové zaujímavosti. Spomenieme len tie najzaujímavejšie.

VEĽKÁ BRITÁNIA

Jednoznačne najvýznamnejšou krajinou, v spojitosti s čajom , je Veľká Británia. Pitie čaju vo Veľkej Británii patrí k životnému štýlu. V priemere majú svoj "Tea time" až 6 x za deň!!! Všetky dôležité rodinné alebo obchodné stretnutia sa uskutočňujú pri šálke čaju. Deň by sa mal začať s tzv. Early Morning Tea. Ten podľa tradície by sa mal vypiť ešte v posteli.Zaujímavý je aj Breakfast Tea, podávaný s mliekom a cukrom alebo Afternoon tea či Five o´Clock Tea podávaný vždy s čajovým pečivom.

AMERIKA

Boston tea party alebo Bostonské pitie čaju spája Ameriku s týmto teplým nápojom. Kým v minulosti bol tento nápoj veľmi obľúbený, v súčasnosti však záujem o čaj neustále klesá a čo je na škodu, v súčasnosti sa vypije v USA 5 krát viacej kávy ako čaju.

JAPONSKO

V krajine vychádzajúceho slnka vytvorili z pitia čaju duchovný obrad. Z pitia čaju sa stalo umenie a spôsob nájdenia seba samého. Na tieto spirituálne obrady im slúžia výlučne tradičné zelené čaje. Samozrejme okrem zelených čajov sa dajú v Japonsku kúpiť aj dovážané čierne čaje alebo ovocné čaje, ktoré sú považované v Japonsku za nižšiu sortu čajov a pri ich pití sa už vôbec nejedná o žiadne duchovné seansy.

Zaradené v: Všetko o čaji