+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Husté vlasy vďaka bylinkám

Husté vlasy vďaka bylinkám
17. septembra 2019 20470 Pozretia

Mnoho žien si začne všímať výrazné vypadávanie vlasov neskoro na jeseň, najmä v októbri a novembri, čo viedlo mnohých k presvedčeniu, že vypadávanie vlasov môže byť sezónne. Mnoho žien si v tejto dobe uvedomuje, že počas umývania alebo česania stratia viac vlasov než je obvyklé. Áno, vypadávanie vlasov môže byť zapríčinené klimatickými zmenami, prechodom z teplého počasia do chladného. Ale kedy sa už nejedná o bežné vypadávanie vlasov?

O nadmernom vypadávaní vlasov hovoríme až vtedy, ak denná strata prekročí 50 – 100 vlasov. Samozrejme žiadna z nás si nebude počítať koľko vlasov nám z hlavy ubudlo... Je normálne, ak nám po česaní či pri prehrabnutí vlasov rukou niekoľko zostane na kefe alebo medzi prstami. Avšak keď nám naša koruna krásy začne pomaly rednúť, je potrebné nájsť riešenie na tento problém.
Vypadávanie vlasov sa nemusí hneď riešiť drahými kozmetickými prípravkami alebo tabletkami. V prírode môžeme nájsť bylinky, ktoré už naši predkovia používali . Prečo by sme to nevyužili.

Rozmarín

Rozmarín povzbudzuje mikrocirkuláciu a posilňuje korienky vlasov. Okrem toho im dodá nádherný lesk.
Recept: 1 PL sušeného rozmarínu zalejte 1 l vriacej vody a nechajte vylúhovať 20 minút. Preceďte cez plátno alebo sitko a odvar prelejte cez čerstvo umyté vlasy. Jemne vmasírujte do vlasovej pokožky krúživým pohybom. Už neoplachujte.

Žihľava dvojdomá

V prípade , že Vás trápia rýchlo sa mastiace a riedke vlasy, určite vyskúšajte žihľavu. Môžete si pripraviť domáci žihľavový odvar, alebo domáci žihľavový šampón.
Recept (žihľavový nálev proti padaniu a mastným vlasom):
Nálev si pripravíte zo 100 g sušených listov žihľavy, ktoré zabaríte vriacou zmesou z pol litra vody a z pol litra vínneho octu. Pripravenú zmes necháte lúhovať asi 10 minút, potom ju scedíte. Nálevom si umývate vlasy bez použitia šampónu viac večerov za sebou.

Kapucínka väčšia

Keďže pri vonkajšom použití mierne dráždi pokožku, prisudzujú sa jej tonické vlastnosti (pôsobí na vlasy a tlmí tvorbu lupín). Účinné je oplachovanie odvarom z kapucínky , ktorý má zabraňovať tvorbe lupín.

Lopúch väčší

Dokáže zachrániť nadmerne vypadávajúce vlasy, ale vyčistí aj mastnú a uhrovitú pokožku.
Recept: potrebujeme 20 gramov sušeného lopúcha (koreňa, alebo listov) a 2,5 dcl vody
Postup: Lopúch necháme vylúhovať v teplej vode a precedíme cez sitko. Môžeme použiť na vlasy, pri nadmernom vypadávaní, tvorbe lupín alebo na umývanie mastnej pokožky.

Zaujímavosti:

Priemerný človek má na hlave 100 000 až 150 000 vlasov z približne 5-miliónového celkového počtu vlasového porastu na celom tele. Hustota vlasov je, samozrejme, individuálna a v značnej miere závisí aj od genetických faktorov. Počet vlasov na hlave je ovplyvnený aj ich farbou. Ľudia s blond vlasmi majú v priemere 140 000 vlasov, bruneti okolo 105 000 a najhoršie sú na tom červenovlasí – len asi 90 000.
Vlas sa zvyčajne obnovuje každých 3 až 6 rokov a je schopný dorásť do dĺžky 36 až 72 centimetrov. Zdravý vlas sa vyznačuje vysokou elasticitou, je možné ho natiahnuť až o 30 %.

Zaradené v: Všetko o čaji