+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

VEĽKONOČNÝ JUVAMED VENIEC

VEĽKONOČNÝ JUVAMED VENIEC
30. marca 2021 3941 Pozretia

Dobrý deň :)

Ak sa vám zapáčil náš Juvameďácky venček. Pripravila som si pre vás jednoduchý postup s malým opisom :) Nie je ho zhotoviť žiadna veda.

Potrebujete:

1.Venček

Upliesť si ho môžete veľmi jednoducho a prakticky z hocičoho, ten náš je z jablone. Dedo, ako každý rok pripravuje svoj ovocný sad na sezónu, strihal jablone. Chodila som za ním a vyberala si pekné, rovné a dlhé halúzky. Pliesť ich treba za "mokra" .Halúzka vyschne a bude sa lámať Dajte pozor na hrúbku. Ak sú veľmi hrubé, ťažko sa vám budú ohýbať a zdeformujú vám tvar, potrebujeme pekný kruh. Ak budú veľmi tenké musíte ich použiť veľa a nebude mať trošku masívny, jednoduchý vzhľad. Každý z nás má iný vkus a pre vás bude možno takýto typ pekný. Venček musíte nechať vyschnúť.

Nastriekaný je medenou, akrylovou, metalickou farbou v spreji. Má dva nástreky. Keď farba vyschla, priplietla som do neho čerstvé vetvičky zo stromčeka, ktorý akurát začal pučať.


2. Mach

Určite ho kúpite aj v obchode. Ja som si zvolila prechádzku do lesa. Na stromoch aspoň tu u nás na juhu je ho kopec. Nechala som ho dva dni postáť, aby trošku vyschol. Nenechajte ho preschnúť, lebo sa vám bude lámať a mrviť. Prichytávala som ho pomocou lepiacej pištole. Lepila som začiatok, stred a koniec, aby si zachoval svoj chumáčový tvar.


3. Vajíčka a škrupinky

Vajíčka vyfúkneme. Niekde na nete som vyčítala, že s injekčnou striekačkou si vieme pomôcť. Vyskúšala som a poviem vám, že je to super nápad.

Pred farbením ich odmastíme a vysušíme. Ak sú pripravené môžeme ich zdobiť. Ja som si to zjednodušila a nastriekala bielou a medenou akrylovou sprejovou farbou. Nikdy pred tým som nemala tak pekne dokonale "namaľované" vajíčka. Vždy som maľovala štetcom ( zostali mi pásiky od štetca, alebo štetinky štetca nalepené na farbe ), alebo namáčala ( museli odkvapkať ). Striekanie u mňa vyhráva :) Dcérka ich dotvorila dobrým nápadom, len ich ofŕkať.



Škrupinky, taký istý postup, ako pri vajíčkach. Do jednej som vložila mach s kuriatkami a do druhej som nasadila rastlinku, čo som našla pri prechádzke za machom.


4. Ovečky

Zoberieme si klbko vlny, najlepšie stredne hrubej. Omotávame okolo 4-och prstov ( ukazováka až malíčka ). Moceme a moceme až do zmotania :). Keď už uvážime, že viac namotať nevieme, prevlečieme si jednu stranu namotanej vlny a zviažeme na silnú putku. Druhú stranu odstrihneme. Vznikne nám brmbolec, taký neohrabaný, ale to nevadí. Obstriháme si ho do peknej guličky, aká sa vám bude páčiť. Nakoniec ho učešeme, aby sa vlákna vlny rozbili a boli huňaté.

Nožičky tak isto, len namotávame na dva prsty, aby sme mali menšie klbko, odporúčam použiť tenšiu vlnu.

Na tváričku som nemala doma hrubý, čierny, penový papier, tak som zlepila dva čierne výkresy. Nakreslila obrys hlavičky, aký sa mi páčil a vystrihla. Nelepila očka a dokreslila pusinku bielou fixkou. Na telo ovečky som hlávku prilepila taviacou pištolou. Ovečky sú tiež pripevnené pomocou taviacej pištole.


5. Povraz na zakvačenie

Tadaaa a venček je na svete.


Ak sme vás inšpirovali k tvorbe niečoho pekného veľkonočného, budeme sa tešiť, ak nám dáte spätnú väzbu. Pošlite nám vaše fotky na náš facebookový profil k veľkonočnej téme https://www.facebook.com/liecivecaje :)


PRAJEME KRÁSNE PREŽITIE VEĽKONOČNÝCH SVIATKOV.

Alexandra a JUVAMED TEAM