+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

MAREC + APRÍL = DETOX PEČENE A ŽLČNÍKA

MAREC + APRÍL = DETOX PEČENE A ŽLČNÍKA
12. marca 2021 22712 Pozretia

Dobrý deň naši Juvameďáci.

Poďme sa trošku povenovať našej PEČENI a ŽLČNÍKU, zaslúžia si naše povšimnutie aspoň raz za rok a to práve teraz.

Chceli by ste si čistiť vnútorné orgány naturálne? Trvá to síce dlhšie, ako keď si dáte tabletkové vitamíny. Samozrejme ich uznávam tiež, pretože je to rýchlejšia očista a používam ju tiež. Ale keď sa nad tým zamyslíme, asi je správnejšia cesta čistiť sa prírodne, postupne, pravidelne a dlhšie.

Podľa tradičnej čínskej medicíny je pečeň a žlčník pripojený k elementu dreva, čo je element jari a k zelenej farbe. Podľa Gregoriánskeho kalendára 21.3 – 21. 5, ale podľa Čínskeho lunárneho kalendára už začala 4.2. – 4.4 Hodiny určujú čas pre žlčník 23:00 – 1:00, pečeň 1:00 – 3:00. Ak nám nastáva zlý spánok v týchto časoch, často nám signalizujú ich oslabenie. Keďže pečeň energeticky privádza silu do srdca a žlčník dodáva energiu tenkému črevu, detoxikácia pečene a žlčníka významne pomáha aj srdcu a hlavne zraku. Zrak je zmyslovým orgánom pečene. Tvrdí sa, že kto má zdravú pečeň, nemôže mať choré oči.

Z pohľadu nášho biorytmu je jar ročné obdobie, v ktorom pociťujeme takzvanú JARNÚ ÚNAVU. Spôsobuje ju práve toxické zaťaženie pečene a s ňou spojený žlčník. Vedeli ste, že pečeň je po koži druhým najväčším orgánom v našom tele? Taktiež nepretržite produkuje žlč (asi 1 liter denne), ktorá sa hromadí v žlčníku. Keď zjeme tuky, žlčník sa zmrští a nadávkuje potrebné množstvo žlče cez žlčovody do dvanástnika. Žlč je teda dôležitá pre trávenie tukov a preto sa bolesti žlčníka objavujú najčastejšie potom, keď sme sa prejedli príliš mastnými jedlami. Pri nedokonalej funkcii žlčníka, kedy žlč neodchádza podľa potreby do dvanástnika a vracia sa späť, môže postupne prichádzať k zápalom žlčníka a nakoniec aj pečene. A keďže má žlčník a pankreas spoločný vývod do dvanástnika, môže byť zatuhnutou žlčou ohrozený aj pankreas. Ak máme pečeň preťaženú, postupne stráca svoju schopnosť detoxikácie, čiže stráca schopnosť zachytávať škodliviny z nášho tela. Pečeň je však orgán ktorý rýchlo regeneruje.

Poďme jej teda pomôcť, prečo nie ak môžeme. Väčšine z nás chýba sebadisciplína hlavne čo sa týka zdravej výživy. Nie každý si vie dovoliť drahé vitamíny a drahú zdravú výživu to si povie väčšina z nás. Nehľadáme však ďalšie lacnejšie riešenie. Čistiť sa pomocou odvaru / výluhu z bylín nie je až také strašne finančne náročné. Je to síce zdĺhavejší proces, ale určite účinný. Mali by sme sa zamyslieť nad tým, že každé telo potrebuje niečoho viac a niečoho menej. Niekto na sebe lepší zdravotný stav pomocou bylín pocíti skôr, niekto neskôr. Každý z nás vlastným sebapozorovaním časom zistí, čo mu prospieva, v akom množstve a za aký dlhý čas.


NAŠU PEČEŇ POSILŇUJÚ:


čerstvé a priemyselne neupravené potraviny
mliečna kvasená zelenina

varené krúpy, ražné cestoviny
všetky druhy zelenej zeleniny: pór, pažítka, petržlen, šalát, listy cesnaku medvedieho, ovos...
horké byliny:
púpava, palina obyčajná, pestrec mariánsky, zemežlč, myší chvost, ľubovník, zázvor (ďumbier), zázvorový čaj
citrón
naklíčené semiačka
med
extra panenský olivový olej za studena lisovaný
morské riasy
odvar z 3 lyžíc melty a
1 koreňa čakanky
ľanové semienko
ľanový olej, pestrecový olej
vitamín C, B12 a kyselina listová


Aromaterapia na podporu funkcie pečene a žlčníka.
Éterické oleje sú skvelým pomocníkom pri liečbe aj detoxikácii. V prípade pečene a žlčníka sú to hlavne tieto oleje: bergamot, citrón, grep, pomaranč, harmanček, šalvia, levanduľa a mäta.

Dychové cvičenie pre zlepšenie funkcie pečene:
- Obrat 8x prudko vpravo s výdychom, zadržanie dychu a vytrepávať pritom ruky zvieraním a naťahovaním prstov na rukách. Pri návrate spontánny výdych. To isté 8x vľavo.
- Potom urobíme „kyvadlo“ - predklon, ruky na kolená, narovnať sa, ruky na brzlík (oblasť hrudnej kosti) - 4x. Hlasný nádych nosom pri predklone, výdych, hlasitý nádych pri pokladaní rúk na hruď. Výdych.
- V sede, ruky ohnuté v lakťoch pred hrudníkom. Jednu ruku upažíme a obraciame sa za ňou do strany s výdychom. Pri návrate sa nadychujeme. To isté robíme na druhú stranu.
- V stoji nádych, veľmi hlboký a pomalý, trvajúci až 15 sekúnd, potom pomalý výdych s maximálnym vtiahnutím brucha.


RECEPTY:

- 1 pl semienok pestreca mariánskeho (Silybum marianum), zalejeme 1 pohárom vriacej vody. Zakryté necháme 15 minút odstáť, scedíme a pijeme denne po dobu troch týždňov.


Pri akútnych stavoch doprevádzaných nevoľnosťou a zožltnutím je nutné obrátiť sa na lekára!
Pokiaľ nie je stav takýto akútny, je pre funkciu pečene dobrá táto zmes: rebríček, repík, brezové listy, koreň alebo listy púpavy a koreň omanu pravého.
Namiešame 3 diely repíku, 2 diely púpavy, 2 diely brezových listov, 2 diely rebríčka a 1 diel koreňa omanu. Všetko zmiešame, 1 pl zmesi zalejeme pol litrom vriacej vody, zakryjeme, hodinu necháme stáť, potom precedíme. 4x denne pijeme po pol pohári pol hodiny pred jedlom.

Púpava fantasticky ovplyvňuje činnosť pečene, odstraňuje bolesti, rozpúšťa kamene v žlčníku, posilňuje odtok žlče. Nasledujúci elixír je potrebné užívať dlhodobo - aspoň 3 mesiace, ideálne v období pečene a žlčníka, teda na jar (15.2. - 14.5.).
-1 pl koreňa púpavy zalejeme pohárom vriacej vody a na veľmi miernom ohni varíme 5 minút. Necháme odstáť 10 minút, scedíme a vypijeme na 3x počas dňa.
- 1 pl brusníc, 2 pl sušených šípok zalejeme pol litrom vriacej vody a v termoske necháme cez noc. Počas dňa po troške popíjame medzi jedlami.
- Na noc si urobte zápar z rumančeka, mäty, rakytníka rešetliakového a materinej dúšky.


AK NEMÁTE ČAS NA MIEŠANIE BYLÍN, vyskúšajte naše už namiešané a zabalené čajíky :

Čaj na žlčník a slinivku:

Zloženie v 100 g: Púpava lekárska – koreň (Radix taraxaci), Nechtík lekársky – kvet (Flost calendulae), Ľubovník bodkovaný – vňať (Herba hyperici), Žihľava dvojdomá – vňať (Herba urticae), Čakanka obyčajná – vňať (Herba cichorii), Lipkavec pravý – vňať (Herba galii veri), Rebríček obyčajný – vňať (Herba millefolii), Puškvorec obyčajný – koreň (Radix calami), Slamiha piesočná – kvet (Flos stoechados), Zemežlč menšia – vňať (Herba centauri).


Pečeňový čaj so slamihou:

Zloženie v 100 g: Slamiha piesočná – kvet (Flos stoechados), Benedikt lekársky – vňať (Herba cardui benedicti), Repík lekársky – vňať (Herba agrimoniae), Púpava lekárska – koreň (Radix taraxaci), Fenikel obyčajný – plod (Fructus foeniculi), Mäta pieporná – vňať (Herba menthae piperitae), Čakanka obyčajná – vňať (Herba cichorii).


Čistiaci čaj s rakytníkom:

Zloženie v 100 g: Púpava lekárska – koreň (Radix taraxaci), Vres obyčajný – vňať (Herba callunae), Ruža šípová – plod (Fructus cynosbati), Fenikel obyčajný – plod (Fructus foeniculi), Mrkva obyčajná – koreň (Radix dauci), Zľatobyľ obyčajná – vňať (Herba virgaureae), Ľubovník bodkovaný – vňať (Herba hyperici), Rakytník rešetliakový – plod (Fructus hippophae), Nechtík lekársky – kvet (Flos calendulae).



Čistiaci čaj s cezmínou paraguajskou:

Zloženie v 100 g: Praslička rolná (Equisetum arvense) vňat, Žihlava dvojdomá (Urtica sp.) vňat, Cezmína paraguajská (Ilex paraguaiensis) list, Breza previsnutá (Betula pendula) list, Vres obyčajný (Calluna vulgaris) kvet, Slez lesný (Malva sylvestris) vňat, Fenikel obyčajný (Foeniculum vulgare) plod.


Laxamed, čistiaci čaj:

Zloženie: Žihľava dvojdomá - vňať (Herba urticae), Ríbezľa čierna - list (Folium ribis nigri), Breza previsnutá - list (Folium betulae), Fialka trojfarebná - vňať (Herba violae tricoloris), Lopúch väčší - koreň (Radix bardanae lappae), Púpava lekárska - list (Folium taraxaci), Púpava lekárska - koreň (Radix taraxaci), Ľan siaty - semeno (Semen lini), Sarsaparilla - koreň (Radix smilax.



Ponúkame aj vynikajúci Pestrecový olej:

Zloženie:100% olej zo semien pestreca mariánskeho, lisovaný za studena.
Juvamed olej z Pestreca mariánskeho je z hľadiska ľudskej výživy a zdravia jedným z najhodnotnejších rastlinných olejov. Šetrným lisovaním za studena si zachováva svoju špecifickú arómu a vysoký obsah účinných látok. Odporúčame ho použiť na priamy konzum (1 polievková lyžica denne) a tiež do studenej kuchyne. Je výborným doplnkom do šalátov, dressingov, nátierok, majonéz, na dochutenie studených, ale aj varených jedál. Nie je vhodný na tepelnú úpravu.

https://liecive-caje.sk/olej-z-pestreca-marianskeho-250ml



Ďakujem pekne za pozornosť, dúfam, že pomocou tohto článku, ste sa motivovali k pomoci naším zázračným detoxikačným orgánom, tak ako ja pri jeho písaní. Už pri písaní si popíjam čajík a každé ráno začína s lyžicou oleja z Pestreca.
Prajem príjemný detox s čajmi od Juvamedu.

Alexandra a JUVAMED TEAM


POMOHLA SOM SI S:
https://www.paula.sk/detoxikacia-posty/detoxikacia...
https://svetevity.sk/zivotny-styl/2021451-detoxika...
https://jarmilarosinova.sk/babske-rady/babske-rady...





Zaradené v: Zdravie