+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

KLÍČKY NA TANIERI

KLÍČKY NA TANIERI
By liecivecaje liecivecaje.sk 3 months ago 1598 Pozretia No comments

Milí naši Juvameďáci.

V predošlom blogu nám Alexandra už čo-to o klíčení prezradila, napr. že ako postupovať, aké sú blahodarné účinky klíčkov na organizmus atď. https://liecive-caje.sk/blog/klicenie-mungo-adzuki-sosovica

A keďže teória je jedna vec a prax druhá, prišla s nápadom "poďme si niečo fajné z toho uvariť". No a ja mám svoje brucho rada a preto ma nemusela dlho presviedčať.

Keďže sme toho názoru, že lepšie je jeden raz vidieť ako 100 x počuť, tak sme sa rozhodli priblížiť Vám náš kulinársky zážitok z klíčkov. Pozor! V tomto prípade platí ale „lepšie je jeden raz ochutnať ako 100 x vidieť“...takže naštartujte klíčky a ide sa na to.

Blíži sa čas grilovačiek a až chcete Vašich hostí prekvapiť niečím novým, sú klíčky zaručene príjemným prekvapením. Ja osobne som mala s nimi prvý krát tú česť a ako fanúšik grilovaných dobrých jedál som bola na začiatku trochu skeptická. Po prvom ochutnaní ma ale presvedčili, že sú úžasnou alternatívou už zaužívaných a možno trošku otrepaných príloh. Úžasné je, že ich môžete použiť ako v surovej (tepelne neupravenej) forme, tak aj krásne ľahko podusené na olivovom oleji, či masle.

Nepotrebujete nič svetoborné, aby ste vytvorili túto pastvu pre oči.

Náš recept:

Grilované kuracie prsia s bylinkovým maslom a dusenými klíčkami, rukolový šalátik s pestrecovým olejom a surovými klíčkami adzuki

a munga.

Šalátik:

  • 100g klíčky munga a adzuki
  • rukola, cherry paradajky, reďkovky, jarná cibuľka, paprika
  • 50g parmezánu
  • 2 pl pestrecového oleja
  • soľ
  • bylinky podľa chuti

Zeleninku si umyjeme, nakrájame, pridáme surové klíčky, zalejeme pestrecovým olejom, ochutíme soľou a bylinkami vlastného výberu. My sme použili Grilovacie bylinky od firmy Grešík. https://liecive-caje.sk/grilovacie-byliny-40g

Dusené klíčky:

Na panvici ci rozpustíme maslo, keď sa spení pridáme klíčky, dusíme ich cca. 10 minút pod pokrievkou, ochutíme soľou. Pre milovníkov cesnaku odporúčam pridať strúčik pretlačeného cesnaku, dodá klíčkom šmrnc.



Mäsko:

  • kuracie prsia
  • 2 pl slnečnicový alebo olivový olej
  • 1 čl čili vločky
  • soľ
  • korenie
  • bylinkové maslo

Kuracie prsné steaky si prekrojíme po dĺžke, aby neboli veľmi hrubé. Namarinujeme ich v oleji so soľou, čili vločkami a čiernym korením asi 2 hodiny pred grilovaním. Čo sa týka ochucovania sa fantázii medze nekladú, no nám táto jednoduchá kombinácia najlepšie ladila k ostatným prílohám. Pri servírovaní nezabudnite na bylinkové maslo, dodá to mäsku šmrnc a máte si do čoho namočiť bagetku.


Naberte odvahu a vyskúšajte tento recept, Vaši hostia a dozaista i Vy budete nadšení.

Dobrú chuť praje Erika a team JUVAMED.