+421 47 5631 765
PO - PIA: 07:30 - 16:00

0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

KLÍČKY NA TANIERI

KLÍČKY NA TANIERI
25. apríla 2021 5054 Pozretia

Milí naši Juvameďáci.

V predošlom blogu nám Alexandra už čo-to o klíčení prezradila, napr. že ako postupovať, aké sú blahodarné účinky klíčkov na organizmus atď. https://liecive-caje.sk/blog/klicenie-mungo-adzuki-sosovica

A keďže teória je jedna vec a prax druhá, prišla s nápadom "poďme si niečo fajné z toho uvariť". No a ja mám svoje brucho rada a preto ma nemusela dlho presviedčať.

Keďže sme toho názoru, že lepšie je jeden raz vidieť ako 100 x počuť, tak sme sa rozhodli priblížiť Vám náš kulinársky zážitok z klíčkov. Pozor! V tomto prípade platí ale „lepšie je jeden raz ochutnať ako 100 x vidieť“...takže naštartujte klíčky a ide sa na to.

Blíži sa čas grilovačiek a až chcete Vašich hostí prekvapiť niečím novým, sú klíčky zaručene príjemným prekvapením. Ja osobne som mala s nimi prvý krát tú česť a ako fanúšik grilovaných dobrých jedál som bola na začiatku trochu skeptická. Po prvom ochutnaní ma ale presvedčili, že sú úžasnou alternatívou už zaužívaných a možno trošku otrepaných príloh. Úžasné je, že ich môžete použiť ako v surovej (tepelne neupravenej) forme, tak aj krásne ľahko podusené na olivovom oleji, či masle.

Nepotrebujete nič svetoborné, aby ste vytvorili túto pastvu pre oči.

Náš recept:

Grilované kuracie prsia s bylinkovým maslom a dusenými klíčkami, rukolový šalátik s pestrecovým olejom a surovými klíčkami adzuki

a munga.

Šalátik:

  • 100g klíčky munga a adzuki
  • rukola, cherry paradajky, reďkovky, jarná cibuľka, paprika
  • 50g parmezánu
  • 2 pl pestrecového oleja
  • soľ
  • bylinky podľa chuti

Zeleninku si umyjeme, nakrájame, pridáme surové klíčky, zalejeme pestrecovým olejom, ochutíme soľou a bylinkami vlastného výberu. My sme použili Grilovacie bylinky od firmy Grešík. https://liecive-caje.sk/grilovacie-byliny-40g

Dusené klíčky:

Na panvici ci rozpustíme maslo, keď sa spení pridáme klíčky, dusíme ich cca. 10 minút pod pokrievkou, ochutíme soľou. Pre milovníkov cesnaku odporúčam pridať strúčik pretlačeného cesnaku, dodá klíčkom šmrnc.



Mäsko:

  • kuracie prsia
  • 2 pl slnečnicový alebo olivový olej
  • 1 čl čili vločky
  • soľ
  • korenie
  • bylinkové maslo

Kuracie prsné steaky si prekrojíme po dĺžke, aby neboli veľmi hrubé. Namarinujeme ich v oleji so soľou, čili vločkami a čiernym korením asi 2 hodiny pred grilovaním. Čo sa týka ochucovania sa fantázii medze nekladú, no nám táto jednoduchá kombinácia najlepšie ladila k ostatným prílohám. Pri servírovaní nezabudnite na bylinkové maslo, dodá to mäsku šmrnc a máte si do čoho namočiť bagetku.


Naberte odvahu a vyskúšajte tento recept, Vaši hostia a dozaista i Vy budete nadšení.

Dobrú chuť praje Erika a team JUVAMED.